Η Λούση απέκτησε το πτυχίο της, στην επιστήμη της βιολογίας του ανθρώπου από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Ακολούθως, συνέχισε τις σπουδές της παρακολουθώντας το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Μοριακής Ιατρικής, λαμβάνοντας πλήρη υποτροφία στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΓΝΚ).
Επιπλέον, η Lucy είναι κάτοχος διπλώματος ανώτατης εκπαίδευσης στη Χημεία από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ. Αυτή τη στιγμή είναι διδακτορική ερευνήτρια στο πρόγραμμα Μοριακής Ιατρική του ΙΓΝΚ, όπου ειδικεύεται σε καινοτόμες στρατηγικές που βασίζονται σε δεδομένα που αξιολογούν το φαινοτύπου της Νόσου Alzheimer. Επί του παρόντος εργάζεται στην αξιοποίηση των φαρμάκων που έχουν σχεδιαστεί για το διαβήτη Τύπου II σε μοντέλα ποντικών (AD) με σκοπό να επιβραδυνθεί η εξέλιξη της νόσου.
Έχει υπηρετήσει ως Εκπρόσωπος Φοιτητών για δύο συνεχόμενα χρόνια στο ΙΓΝΚ, αρχικά για το πρόγραμμά της και στη συνέχεια ως Επικεφαλής Φοιτητής για όλα τα προγράμματα σπουδών. Υπηρέτησε ως σύνδεσμος μεταξύ φοιτητών και καθηγητών, για να εξασφαλίσει αλλά και να διασφαλίσει την αποτελεσματική επικοινωνία. Επιπλέον, συμμετείχε σε συνεδρίες φοιτητών και διοικητικών συμβουλίων για να εκπροσωπήσει τις απόψεις των ομότιμων και υποστήριξε τις θέσεις της για τη βελτίωση τόσο των ακαδημαϊκών προγραμμάτων αλλά και των εγκαταστάσεων.
Η Λούση ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής για πολλά σεμινάρια όπως το COST EU-CardioRNA MC & WG Meeting, το πρώτο συνέδριο του SBSCy, το Young Researcher’s Night και την Αγγίζω την Υγεία. Η Λούση υπηρέτησε επίσης ως πρόεδρος της Ελληνικής και Κυπριακής φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Ηνωμένο Βασίλειο διοργανώνοντας πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις δικτύωσης για φοιτητές.
Η αφοσίωση της στην επιστημονική επικοινωνία στο κοινό, της επέτρεψε να εργαστεί ως εκπαιδεύτρια μικρών παιδιών ηλικίας 10-13 ετών σε μια δικοινοτική καλοκαιρινή κατασκήνωση STEAM το καλοκαίρι του 2022.
Ανυπομονεί να καθοδηγήσει νεότερους ερευνητές ή μαθητές που ξεκινούν το ερευνητικό τους ταξίδι τώρα, και να τους βοηθήσει στο να εμπλακούν στην επιστημονική επικοινωνία και στη διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων στην Κύπρο. Είναι νέο μέλος του Εκλεγμένου Συμβουλίου του SBSCy και ενδιαφέρεται να μοιραστεί το σκοπό του, με νεότερο κοινό που ασχολείται με τις Μοριακές Επιστήμες και τη Βιολογία.